Antwoorden op veelgestelde vragen

Door wie werd EBTM opgericht?

De oprichtende leden van de Belgische bitcoinvereniging hebben EBTM in 2013 opgericht. Wij staan geregistreerd als een bvba met btw-nummer 0548 727 812. Het ene lid is een professionele miner, de andere is een auteur en specialist op het gebied van cryptogeld (digitale munteenheden).

Waarom kiezen voor EBTM?

Wij maken bitcoin aan, een digitale munteenheid, een fysische realiteit. Je koopt bitcoins moeiteloos en razendsnel aan met contant geld en kunt ze ook weer verkopen. Wij brengen hiervoor enkel een vergoeding van 5% in rekening.

Wat is bitcoin?

Bitcoin is de grootste virtuele munteenheid ter wereld. Een virtuele munteenheid is een vorm van elektronisch geld dat wordt ingeruild voor goederen of diensten of tussen individuen wordt verstuurd en wordt geverifieerd door een gedecentraliseerd netwerk met lage transactievergoedingen. Het versturen en ontvangen van bitcoins verloopt zowel snel als eenvoudig.

Wat is een wallet?

Iedereen bewaart zijn of haar geld in een portemonnee (wallet), bijgevolg is het ook logisch dat je bitcoins in een elektronische wallet worden bewaard. Voor veiligheidsredenen moet je je wallet met een wachtwoord beschermen! En in tegenstelling tot de wallet in je broekzak of handtas, kun je van je e-wallet een back-up maken.

Zijn bitcoins illegaal?

Nee, bitcoins zijn opkomende technologie die nog niet volledig is gereguleerd. Veel overheden zijn momenteel bezig met het creŽren van een kader waardoor bitcoin en andere virtuele munteenheden verder kunnen groeien.

© 2014-17 EBTM All rights reserved

Version 1.4